Treći zahvalni susret volontera SHKM-a

SLAVONSKI BROD (TU) – Posljednji u nizu predviđenih zahvalnih susreta za volontere Susreta hrvatske katoličke mladeži u ovoj pastoralnoj godini, održan je 17. lipnja u Slavonskom Brodu. Susret je organiziran za volontere Slavonskobrodskog, Sibinjskog, Velikokopaničkog i Garčinskog dekanata, a započeo je molitvom u slavonskobrodskoj župnoj crkvi Uznesenja BDM.

U nastavku programa u prostorijama Pastoralnog centra okupljenim volonterima obratio se nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji te napomenuo kako i dalje računa na volontere koji su nesebično dali svoje vrijeme i dobru volju kako bi SHKM u Vukovaru bio organiziran što bolje, na radost svih. Mlade je potaknuo na veći angažman u pastoralu mladih te otvorenost Povjerenstvu za pastoral mladih u čiji će rad biti uključeni novi članovi.

Okupljenima se obratila i koordinatorica volontera SHKM-a, članica Organizacijskog odbora, Ivana Kardo. Prisjetila se upečatljivijih trenutaka iz vremena organizacije Susreta i događaja na sam dan Susreta koji će joj ostati u sjećanju te ih podijelila sa svim volonterima. Zahvalila je na angažmanu i istaknula kako je bilo pravo zadovoljstvo surađivati s tako vrijednim i sposobnim mladim ljudima.

Prigodnu riječ uputio je i povjerenik za mlade, vlč. Filip Perković. Prikazao je video uradak posvećen volonterima te im darovao prigodan znak zahvalnosti – svijećnjak u obliku vukovarskog vodotornja s geslom i logom SHKM-a. Potom su volonteri imali priliku iznijeti svoje dojmove o tijeku organizacije u njihovim župama s posebnim naglaskom na župni program. Svoje iskustvo podijelio je i župni vikar Župe Duha Svetoga (Sl. Brod 2), vlč. Ivan Lovrić. Zapjevana je i himna Susreta “Krist, naša nada”, a druženje je nastavljeno uz objed. Margareta Gregić