Tiskovni ured

Ured za odnose s javnošću – Tiskovni ured
Strossmayerov trg 6, pp 41, 31400 Ðakovo
tiskovni.ured@djos.hr
mr. sc. Dario Hrga, voditelj
kancelar@djos.hr
 
Podružnica Đakovo
Josipa Hrehorović, tajnica
tiskovni.ured@djos.hr
          031/802-228            faks 031/812-781
Podružnica Osijek 
J. J. Strossmayera 58, 31000 Osijek

media.centar@djos.hr

tiskovni.ured@djos.hr

Martina Kuveždanin, tajnica
tiskovni.ured@djos.hr
 

 

031/253-919

 

031/253-918

Osnovna je zadaća Tiskovnog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije biti informativno sredstvo povezivanja vjerničkih zajednica i ustanova u Nadbiskupiji te na prikladan način informirati o životu i djelovanju mjesne Crkve, u stvarnosti današnjeg svijeta i kulture.  

Svi župni dopisnici, kao i dopisnici redovničkih i ostalih vjerničkih zajednica, svoje priloge, obavijesti i izviješća šalju u Tiskovni ured koji ih objavljuje na web-stranici Nadbiskupije, u Vjesniku Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije te ih prosljeđuje ostalim katoličkim medijskim kućama: Informativnoj katoličkoj agenciji (IKA), Glasu Koncila (GK) i Hrvatskom katoličkom radiju (HRK), a po potrebi i svjetovnim medijima. 

Ured njeguje dobru suradnju s djelatnicima ostalih nad/biskupijskih Tiskovnih ureda te s  novinarima koji izvješćuju o događanjima u Crkvi.  Svake godine Ured organizira Seminar za župne dopisnike i suradnike, kojim se nastoji ohrabriti, potaknuti i educirati dopisnike i suradnike pri župama Đakovačko-osječke nadbiskupije na još revnije sudjelovanje i slanje vijesti o događanjima na njihovu području te planira Nadbiskupijski susret djelatnika u medijima, vezan uz obilježavanje Svjetskog dana medija (16. svibnja).