Nadbiskupijska mreža molitelja za zvanja

Osnovana Nadbiskupijska mreža molitelja za svećenička i redovnička zvanja

Nakon savjetovanja s povjerenikom i članovima nadbiskupijskog Djela za zvanja, na temelju Izjava i odluka Druge biskupijske sinode, br. 318, 320 i 333, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić izdao je dekret o osnivanju Nadbiskupijske mreže molitelja za svećenička i redovnička zvanja. Mrežu čine župne molitvene skupine za svećenička i redovnička zvanja.

Istodobno su potvrđene i smjernice za ustroj i djelovanje župnih molitvenih skupina te nadbiskupijske mreže molitelja, u kojima među ostalim stoji kako članovima župne molitvene skupine za svećenička i redovnička zvanja mogu postati osobe koje su spremne svakoga dana izmoliti Nadbiskupijsku molitvu za svećenička i redovnička zvanja; poželjno je da članovima župne molitvene skupine za svećenička i redovnička zvanja postanu i bračni parovi te čitave obitelji koje su spremne zajednički izmoliti spomenutu molitvu barem jednom tjedno. Poželjno je, ali nije obvezno, da članovi župne molitvene skupine, uz nadbiskupijsku molitvu izmole i jednu deseticu krunice.

Među smjernicama također stoji kako će članovi župne molitvene skupine, ukoliko mogu, svake prve subote u mjesecu sudjelovati u euharistijskom slavlju i zajednički, s čitavom župnom zajednicom, moliti za nova i za postojeća svećenička i redovnička zvanja. Iako se svim vjernicima preporučuje da mole za nova zvanja, formalnim članovima župne molitvene skupine za zvanja postaju osobe (obitelji) koje se prijave svome župniku i on ih uvede u evidenciju članova župne molitvene skupine, a svi članovi dobivaju i svoju člansku iskaznicu.

Okružnicu nadbiskupa Hranića, u kojoj su navedene sve smjernice, možete pročitati OVDJE.

Evidencija članova obitelji

Evidencija članova pojedinaca

Nadbiskupijska molitva za svećenička i redovnička zvanja

PRVE SUBOTE 2020. – Liturgijska građa za promicanje molitve za duhovna zvanja