Dekanatski susret ministranata

RAKITOVICA (TU) – Donjomiholjačka filijalna crkva Sv. Jakova, ap. u Rakitovici bila je mjesto ovogodišnjeg Susreta ministranata Donjomiholjačkog dekanata koji je organiziran 17. lipnja 2017. Djeca su došla iz Podravskih Podgajaca, Sv. Đurađa, Črnkovaca, Marijanaca, Viljeva, Šljivoševaca, Kućanaca, Rakitovice, Veliškovaca i Gata te Donjeg Miholjca.

Susret je otvorio preč. Đuro Blumenšajn, dekan Donjomiholjačkog dekanata i župnik u Podravskim Podgajcima, uputivši radostan pozdrav okupljenim ministrantima i ministranticama, njih pedesetak. Pozvao ih je da pristupe sakramentu ispovijedi, prije čega su sudjelovali u kratkom ispitu savjesti prema 10 Božjih zapovijedi koji je animirao viljevački župnik vlč. Josip Kalmar. Uslijedilo je misno slavlje koje je, uz koncelebraciju spomenutih svećenika, predvodio donjomiholjački župni vikar vlč. Ivan Begović.

U kratkoj propovijedi vlč. Begović podsjetio je ministrante da imaju vrlo važnu službu u crkvi – a ta je da su poslužitelji oltara –  pravi Kristovi službenici kod Njegove žrtve. Nakon mise dekan je djeci podijelio knjižicu „Najveći dar Božjeg milosrđa“ i pozvao ih na rakitovački nogometni stadion gdje su nastavili druženje igrajući graničara, potezanja užeta, odbojku i nogomet. Nakon sportskog dijela djeca i njihovi župnici ručali su u prostorijama nogometnog kluba.

Sonja Devčić