Objavljena liturgijsko-molitvena građa Prve subote 2024.

ĐAKOVO (TU) – Tijekom prosinca 2023. iz tiska je izašla liturgijsko-molitvena građa Prve subote za 2024. godinu koja sadrži molitvenu građu za prve subote u mjesecu, euharistijska klanjanja prvoga četvrtka te građu za trodnevnu pripravu Nedjelje Dobroga Pastira. Glavni i odgovorni urednik je vicerektor Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu Davor Senjan, a u samome pisanju i sastavljanju euharistijskih klanjanja i molitvene građe sudjelovali su bogoslovi Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu, pojedine redovničke zajednice s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije i nadbiskupijsko Povjerenstvo za pastoral svećeničkih i redovničkih zvanja.

Sv. Ivan Pavao drugi je rekao: „Svaki kršćanski poziv dolazi od Boga i dar je Božji.“ Stoga i ova  molitvena građa Prvih subota ima svoju temeljnu nakanu u molitvi za nova svećenička i redovnička zvanja, ali i u molitvi za one koji su se već odazvali na Božji poziv. Što se tiče samoga sadržaja on se sastoji od redovite molitvene građe za svaku prvu subotu i četvrtak u mjesecu, a tu je i trodnevna priprava te molitvena građa za samu nedjelju Dobroga Pastira s prijedlogom homilije. Na samome kraju knjižice se nalazi molitva za svećenička i redovnička zvanja kao i posvetna molitva Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Tiskani primjerci poslani su na sve župe Đakovačko-osječke nadbiskupije te na urede Djela za zvanja svih biskupija i nadbiskupija. Sami materijali dostupni su i ovdje u elektronskom obliku PRVE SUBOTE 2024..

Mario Vučko