Prvi glazbeni spot Zbora mladih „Veritas“

ĐAKOVO (TU) – Na prijedlog župnika Župe Dobroga Pastira u Đakovu, preč. Josipa Ivešića, župni Zbor mladih “Veritas” u jednom je danu, tijekom svega nekoliko sati, realizirao ideju od uvježbavanja, snimanja i montaže glazbenog spota za pjesmu “Zaštiti me”. Pjesmu je prvi puta na Marija festu 2007. godine izveo VIS „Mihovil“ (M. Pocrnjić/M. Pocrnjić/A. Limić).

Tko pjeva, dvostruko moli! – bilo nam je geslo kada smo odlučili u svega nekoliko sati snimiti spot Nebeskoj Majci kao zahvalu za nebesku zaštitu te ponovno okupljanje članova Zbora nakon poduže „korona stanke“ – i to upravo u Marijinom mjesecu svibnju gdje se okupljamo na molitvi krunice“, poručili su članovi „Veritasa“. Anamarija Burilo, voditeljica Zbora, bila je oduševljenja idejom koju je odmah prihvatila, kao i samim spotom. „Ima i ‘falševa’, ali sve u svemu – jako sam sretna. Prvi puta smo to radili. Za pola sata smo uvježbali pjesmu, snimili za sat vremena”, opisuje voditeljica, u spotu zadužena za klavirsku pratnju. Gitaru je ovoga puta svirao Tomislav Svalina, a uz njega u zboru povremeno sudjeluju još dva gitarista, jedan od njih svira i ‘cajon’.

Zbor mladih đakovačke Župe Dobrog Pastira okuplja od 15 do 20 članova. Neki od njih studiraju u drugim gradovima te nisu u mogućnosti uvijek prisustvovati aktivnostima zbora. Nedjeljom i blagdanima redovito animiraju večernja misna slavlja u Župi, nastupali su na Hosana festu, uređuju stranicu Facebook-a pod nazivom ZM Veritas – Župa Dobrog Pastira, a ovom prilikom pozivaju i nove članove da im se pridruže.

„Zaštiti me“ u amaterskoj izvedbi Zbora mladih „Veritas“ zvuči ovako: https://www.youtube.com/watch?v=NInLPp9lzaA . Mihael Kelbas