Zlatni bračni jubilej Lize i Andrije Gavljak

PUNITOVCI (TU) – U župnoj crkvi sv. Ladislava, kralja u Punitovcima, župljani Liza (1947.) i Andrija Gavljak (1942.), tijekom večernjeg misnog slavlja, u subotu 29. listopada,  proslavili su zlatni jubilej – 50. godišnjicu braka, okruženi svojom djecom i unučadi, rodbinom i prijateljima te župnom zajednicom.

„Raduje me da su među nama Liza i Andrija, slavljenici koji su došli u ovoj crkvi zahvaliti Bogu za svoje zajedništvo, zajedništvo života u kojemu su kao i danas slavili Boga i hodili putem koji im je pokazao Sin Božji. Kao što je Isus blagovao sa svojim Ocem tako su i slavljenici na svom životnom putu uvijek bili i  blagovali s Gospodinom. Molit ćemo danas za naše slavljenike kako bi u zdravlju i miru proveli zajedničke godine koje su još pred njima, a molit ćemo i za sve nas da Gospodin bude s nama u našim srcima i da nas vodi putem pravednosti, međusobnog razumijevanja i istinske ljubavi prema bližnjemu“, rekao je župnik pozdravljajući nazočne.

U svojoj homiliji župnik se osvrnuo na naviješten ulomak Evanđelja te među ostalim istaknuo kako su se današnji slavljenici, oslanjajući se jedno na drugo na putu zajedništva i ljubavi, često u razmišljanjima i nedoumicama, lutanjima i traženju drugačijega, ponekad i nezadovoljni ali sretni, uvidjeli da su odabrali pravi put nadahnut vjerom u Gospodina, put kojim i danas hode. „Zajedništvo i sloga u obitelji s djecom i unučadi, kao i njihov odnos i dobrota prema svakom čovjeku kada su bili daleko od rodnog kraja, a danas posebno u našoj župnoj zajednici, učvršćuje njihovu vjeru i ljubav prema Gospodinu i čini Lizu i Andriju još vrjednijima. Neka blagoslovljeni ne silaze s puta kojim su s Gospodinom hodili ovih proteklih 50 godina”, rekao je župnik blagoslivljajući slavljenike.

Liza i Andrija upoznali su se u Jesenicama u Sloveniji gdje je Liza radila kao kućna pomoćnica, kasnije u željezari 32 godine, a Andrija  u željezari 37 godina. Imaju 3 djece, 4 unučadi i 1 praunuče. U mirovinu su otišli 2002. kada su se vratili u svoju kuću u Punitovce. Dobra su zdravlja, redoviti su na  misnim slavljima. „Uvijek smo se  slagali, sve smo zajedno rješavali uz Božju pomoć, vjerujući u bolje sutra i u dobre ljude. Sretno smo živjeli. Moj Andrija je uvijek bio dobar i pažljiv. Samo Bože daj nam zdravlja“, kazuje Liza. Nakon misnog slavlja slavljenici nastavili druženje u nazočnosti sedamdesetak članova obitelji, rodbine i prijatelja. Mirko Knežević