Zlatna misa vlč. Marka Bubala u rodnim Poljarima

POLJARI / BiH (TU) – Umirovljeni svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije Marko Bubalo predvodio je u srijedu, 11. svibnja 2022. misno slavlje u rodnim Poljarima, u područnoj crkvi Župe Plehan u Bosanskoj Posavini u prigodi 50. obljetnice svoje mlade mise.

„Ovdje s poštovanjem stojim pred vrijednostima i zahvaljujem Bogu što sam se upravo ovdje rodio, u ovako lijepom kraju u Poljarima, koje je u vrijeme rata napustilo više od 160 tisuća Hrvata. Hvala vam, dragi roditelji, za vrijednosti koje ste me naučili: živjeti s malo, radovati se malom i izdržati sve što se sirotinji događa“, rekao je, među ostalim, u propovijedi vlč. Bubalo.

Prisjetio se kako je postao svećenik: tijekom boravka u Slavonskom Brodu išao je u crkvu Sv. Stjepana, gdje je župnik bio Vid Mihaljek. On ga je pitao želi li biti svećenik i otići u sjemenište i tada je „pala“ odluka da će postati svećenik. Istaknuo je i kako je uvjeren da nikada ne bi bio svećenik da nije bilo njegove pobožne majke Mare i bake Luce te na kraju zahvalio Bogu za svoj životni put i što ga je u svim uvjetima života sačuvao vedroga duha. Snježana Kraljević