Proslava sv. Leopolda B. Mandića u Bokšiću

BOKŠIĆ (TU) – U filijalnoj crkvi u Bokšiću, koja se nalazi u Župi Čakovci, u četvrtak, 12. svibnja 2022., svečano je proslavljen spomendan sv. Leopolda Bogdana Mandića, nebeskog zaštitnika područne crkve. Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Vedran Bilić, upravitelj Župe sv. Jakova apostola u Ilači, uz koncelebraciju domaćeg župnika vlč. Krešimira Aračića.

U prigodnoj homiliji vlč. Bilić govorio je o životu i dijelu sv. Leopolda Bogdana Mandića, ističući pritom kako je on kao franjevac kapucin bio omiljeni ispovjednik kod običnih ljudi i kod uglednih građana. Pozvao je sve nazočne da prikažu Gospodinu svoje molitve kako bi se neka određena osoba koja se duže vrijeme nije ispovijedala utekla tom sakramentu po zagovoru sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Liturgijsko pjevanje animirao je mješoviti župni zbor iz Ilače. Na kraju euharistijskog slavlja domaći župnik Aračić zahvalio je svima koji su pridonijeli da ovogodišnja proslava crkvenog goda u Bokšiću prođe lijepo i dostojanstveno, napose hodočasničkoj skupini iz Ilače koja je i ove godine poljskim putem hodočastila u čast sv. Leopoldu u Bokšić. Kristijan Posavac / Ivana Moric