Treći Dan obitelji u Đakovu

ĐAKOVO (TU) – Treći Dan obitelji, kojeg je organizirao Dom duhovne pomoći Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu, kao nastavak tradicije održavanja duhovnih vježbi za majke s djecom i za obitelji, održan je u nedjelju, 19. lipnja 2022. u popodnevnim satima. Susret je okupio 14 obitelji s oko 40 djece iz Đakova i okolnih mjesta.

Tema susreta bila je „Srce Isusovo središte obitelji“. Nakon okupljanja, program je započeo sv. Misom u 14 sati u samostanskoj crkvi koju je predvodio vlč. Dominik Ralbovsky, svećenik Subotičke biskupije, salezijanac, suradnik. Za propovijed se poslužio slikom obitelji koja je okupljena oko stola zajedno s Isusom kako bi naglasio važnost i vrijednost zajedničke molitve. Na kraju sv. Mise, dvoje roditelja je uz svećenika u ime svih izmolilo posvetu obitelji Srcu Isusovu pred oltarom crkve koja je posvećena upravo Srcu Isusovu.

Daljnji program sadržavao je predavanje za roditelje, koje je održala s. Paskala Križan, a istovremeno duhovno-rekreativni program za djecu kao i zajednički program za roditelje i djecu, koji je organizirala s. Kristina Ralbovsky u suradnji s volonterima. Na kraju su svi sudionici, okupljeni pred likom Malog Isusa koji drži svoje Srce pruženo svima, izmolili i pjevali zlatnu krunicu koja je zaokružila temu toga dana: ,,Isuse, blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svome.“ Program je završio u radosti pojedinačnim blagoslovom obitelji. s. Marijela Nikolić