Nacionalni susret volontera Marijinih obroka

SPLIT (TU) – Na Nacionalnom susretu volontera Marijinih obroka, koji je održan 18. i 19. lipnja u Splitu na Kamenu u prostorijama Duhovnoga centra Oaza sv. Marije Krucifikse službenice milosrđa, uz domaćine, volontere iz Splita, sudjelovali su i volonteri iz Zagreba te volonteri iz Đakovačko-osječke nadbiskupije, točnije iz Osijeka, Slavonskoga Broda te iz Babine Grede. Također su nazočila i dva člana Upravnoga odbora Marijinih obroka, nacionalna koordinatorica te regionalne koordinatorice među kojima je bila i koordinatorica za Slavoniju Đurđica Lucić.

Prvoga dana susreta, u subotu 18. lipnja održano je predavanje novinarke Kristine Bitange na temu nastupa u medijima sa ciljem informiranja volontera kako trebaju nastupati u medijima i govoriti o akcijama koje provode. Potom su uslijedile 3 radionice vezane uz provođenja kampanja vezanih uz Marijine obroke te kako uključiti i zadržati volontere. Tu su volonteri iznosili svoje osobne stavove zašto su oni sami postali volonteri te što ih je to zadržalo. U popodnevnim i večernjim satima je uslijedilo vrijeme za druženje te za razgledavanje centra grada uz posjet Dioklecijanovoj palači uz vodstvo turističkoga vodiča.

Drugoga dana u 9 sati je započeo svoj nagovor don Josip Ulić na temu “Dobro je činiti dobro”. Nakon nagovora bila je mogućnost za ispovijed, a potom je uslijedilo misno slavlje te zajednički objed i povratak kućama. Mihaela Mršić