Susret ministranata u Belom Manastiru

BELI MANASTIR (TU) – Dana 29. listopada 2016. godine održan je regionalni susret ministranata Valpovačkoga i Baranjskog dekanata. Susret, na kojem je bilo prisutno pedesetak ministranata i ministrantica, održan je u Belom Manastiru. Nakon okupljanja u Centru za mlade u Belom Manastiru, svi su se sudionici uputili u crkvu gdje je u 10 sati započela sveta misa koju je predvodio vlč. Dejan Henčić, povjerenik za pastoral ministranata.

U homiliji je vlč. Henčić naglasio kako ministranti ne služe jednom svećeniku nego samom Bogu i da su prvi koji se nalaze do oltara. Naglasivši važnost ministrantske službe, kroz zahvalu i riječi poticaja ohrabrio je mlade ministrante i ministrantice da nastave služiti Bogu. Na samom kraju mise, domaćin don Ivan Bolkovac, ravnatelj Centra za mlade pozdravio je sve prisutne prigodnim riječima. Misno slavlje animirao je zbor mladih iz Belog Manastira. Nakon misnog slavlja vlč. Henčić s ministrantima je imao „radionicu“ – pripremu svečanijeg misnog slavlja te je svima pokazao kako se priprema jedna svečana procesija.

Nakon programa u župnoj crkvi svi su se sudionici uputili u Centar za mlade gdje su, podijeljeni u dvije skupine, sudjelovali u radionicama, pri čemu su naučili nešto novo o liturgijskom posuđu i liturgijskom ruhu. Nakon ručka i kratke okrijepe, sudionici su imali prigodu natjecati se u društvenim igrama i nogometu. Krešimir Šaf