Predstava u Caritasovom centru za majku i dijete

OSIJEK (TU) – U ponedjeljak 28. listopada u Caritasovom centru za majku i dijete Osijek  godine održana je posljednja dramsko-glazbena radionica u sklopu koje su korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika Osijek izveli predstavu „Jesenska svečanost“.

Za ovu izvedbu korisnici su se pripremali na prijašnjim radionicama koje su organizirane u sklopu provedbe treće godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“, sufinanciranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Voditeljice radionica bile su odgajateljice Mira Vego i Ljiljana Vetengl, te glazbenica Tajana Balatinac.

Osim predstave, korisnici Centra za prihvat beskućnika djeci su pripremili još jedno iznenađenje – podijelili su im leptiriće i cvijeće izrađeno tijekom ljeta na kreativnim radionicama. Na kraju susreta korisnici Centra za majku i dijete primili su redovite mjesečne pakete za svoju djecu. Cilj susreta bio je razveseliti socijalno osjetljive obitelji s malom djecom s područja grada Osijeka. Također, korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek imali su priliku da se kroz igranje uloga izraze, te na taj način dodaju jedan dio svoje osobnosti. Jasno izgovaranje teksta pred drugima stvara osjećaj samopouzdanja, te ih osnažuje, osim toga ovo je bila mogućnost da razvesele djecu i samim time učine nešto dobro za druge. Marija Sambol