Proslava bračnih jubileja u vinkovačkoj župi Presvetog Srca Isusova

VINKOVCI (TU) – Na središnjoj nedjeljnoj misi u 11 sati, u nedjelju 27. listopada 2019. godine u Župi Presvetog Srca Isusova u Vinkovcima svoje bračne jubileje proslavilo je šest bračnih parova. Jedan par proslavio je dvadesetu, dva para dvadeset petu, jedan par tridesetu, jedan par četrdeset petu, a Ivan i Slavica Vrkašević pedesetu obljetnicu braka.

Misu je predvodio župnik Ladislav Dort, koji je na početku mise pozdravio slavljenike i njihovu međusobnu ljubav, poštovanje i oslanjanje na Boga u svim prilikama i situacijama. U propovijedi je istaknuo da smo mi i svi drugi oko nas voljena Božja djeca, djeca milosrdnoga Boga, ali i djeca potrebna spasenja i oprosta. Priča o farizeju i cariniku je priča o Bogu koji je jedini u stanju suditi ljudsko srce, o Bogu koji opravdava i najgore među nama, istaknuo je.

Nakon propovijedi jubilarci su zajednički izmolili prigodnu molitvu obnove bračnih obećanja. Župnik je blagoslovio bračne parove i njihovo vjenčano prstenje i uručio svakom paru prigodan poklon za uspomenu na njihov jubilej. Nakon mise i zajedničkoga fotografiranja parovi su se okupili u župnoj dvorani na druženju. Obilježavanje obljetnica sklapanja ženidbe i proslave bračnih jubileja u ovoj župi je započelo prije dvanaest godina i od tada se održava svake godine. Ana Papac