Susret bračnih parova Otočkog dekanata

SLAKOVCI (TU) – U utorak, 29. listopada sa početkom u 19,30 održan je susret bračnih parova Otočkog dekanata u Slakovcima. Osim bračnih parova, susretu su nazočili preč. Antun Knežević, dekan Otočkog dekanata, župnik iz Nijemaca Branimir Mađariac, župnik iz Lipovca Ivica Tušek te domaći župnik Župe sv. Ane, vlč. Mirko Mrnarević.

Susret je započeo pozdravom župnika-domaćina, molitvom litanija i kratkom meditativnom molitvom protkanom rečenicom: ‘Isuse, sine Davidov, smiluj nam se’. Uslijedio je župnikov kratki uvod u teme koje su bile obrađene u dvije grupne radionice: “Uloga molitve u bračnom i obiteljskom životu“ i “Važnost prihvaćanja u bračnom životu”. Nakon radionica svaka grupa je u kratkom izvješću predstavila svoja promišljanja što je pomoglo u razmijeni iskustva i međusobnom obogaćenju.

Preč. Knežević je na kraju uputio svoj pozdrav i zahvalio na ustrajnosti u dolaženju na dekanatske bračne susrete. Izrekao je i želju da ove teme, uz suradnju župnika, animiraju bračne susrete i u vlastitim župama, po mogućnosti jednom mjesečno. Nada i Ivan Zrno