Početak molitvena inicijative „40 dana za život“

SLAVONSKI BROD (TU) – Jesenska kampanja molitvene inicijative „40 dana za život“ pod geslom „Za dijete više“, započela je u srijedu 25. rujna u bolničkoj kapeli u Slavonskom Brodu misnim slavljem sa zazivom Duha Svetoga na sve molitelje.

Misu je predvodio vlč. Andrija Djaković, župnik Župe Bezgrešnog Srca Marijina iz Slavonskog Broda. U prigodnoj homiliji vlč. Djaković je potaknuo molitelje da ustraju unatoč svim protivštinama koje ih zadese tijekom molitvene inicijative, posvjestivši im da svojom molitvom i žrtvom slave Život po nauku Katoličke Crkve koja takvu molitvu ohrabruje. „Molite snagu Duha Svetoga da uvijek stanete na Božju stranu, da odaberete život, dobro“, istaknuo je vlč. Djaković. Svjestan koliko je u današnjem svijetu ugrožen život nerođenih te kolike posljedice ostavljaju pobačaji, moliteljima je poručio: „Valja nam se boriti protiv duha ovoga svijeta, zato vam neće biti lako ovako javno moliti. Ustrajte i ne bojte se onih koji vam se izruguju. Ova je molitvena inicijativa milosno djelo za cijeli svijet, napose za našu domovinu u kojoj je u dosadašnjim incijativama spašeno više od 60 života.”

Molitva kojom se želi zaustaviti pobačaj ispred Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ svakoga će dana do 3. studenog trajati od 6.30 do 18.30 sati te cijelu noć sa srijede na četvrtak i s petka na subotu,  a svi su vjernici pozvani moliti, postiti i bdjeti. B. Lukačević