Akcija „Sto kubika toplih iskrica“

SLAVONSKI BROD (TU) – Caritas Slavonskobrodskih dekanata osamnaestu godinu za redom u mjesecu listopadu pokreće akciju „Sto kubika toplih iskrica“, u kojoj se prikupljaju novčana sredstva za kupovinu ogrijeva (drva) siromašnim obiteljima s područja Slavonskobrodskog dekanata. Ova akcija usredotočena  je na obitelji i samce lošijeg materijalnog statusa kako bi im se pripomoglo u rješavanju ogrjeva za predstojeću zimu. Caritas će nastojati u akciju uključiti osnovne i srednje škole Grada Slavonskog Broda, gdje se djeca i mladi pozivaju na solidarnost i dobrotvornost  prema onima koji se nalaze u poteškoćama.

Osim toga, upućen je i apel tvrtkama  na području Slavonskog Broda, svim župama Slavonskobrodskog, Sibinjskog, Velikokopaničkog i Garčinskog dekanata te svim potencijalnim donatorima  da svoj doprinos mogu uplatiti na račun:

Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije: IBAN: HR6123400091110046082 poziv na broj: 35000,  s naznakom: „akcija-za drva“.

Akcija završava na svetkovinu Svih svetih svečanim euharistijskim slavljem na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu. Svjetlana Živković