Nadbiskup Hranić predvodio duhovne vježbe za svećenike Skopske biskupije

SKOPJE (TU) – U biskupskoj rezidenciji u Skopju od 23. do 26. rujna 2019. održane su duhovne vježbe na temu „Oslobođeni za Kristovo poslanje“ za svećenike Skopske biskupije i Skopsko-strumičke eparhije u R. S. Makedoniji, koje je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup metropolit mons. dr. Đuro Hranić.

Uz skopskog biskupa i strumičko-skopskog eparha mons. dr. Kiru Stojanova, na duhovnim vježbama sudjelovao je 21 svećenik. U svojim nagovorima voditelj je govorio o teologiji dara poziva; o slobodi u životu kršćanina; kroz život i djelo o ulozi i poslanju proroka Ilije u povijesti spasenja; o sakramentu ženidbe i celibata koji su u službi Crkve; te kroz veliko pastirsko iskustvo u svakom razmatranju dotičući problematiku i izazove s kojima se svećenici susreću u svom djelovanju.

Na kraju duhovnih vježbi biskup Stojanov zahvalio je nadbiskupu Hraniću ‘za posijano sjeme riječi Božje’ te za ohrabrenje u svakodnevnom životu i poslanju. Također je zahvalio za podršku koju nadbiskup Hranić pruža Crkvi u Makedoniji, osvrnuvši se i na njegov dolazak prigodom Apostolske posjete Svetoga Oca pape Franje u Skopje u svibnju ove godine. Tom prigodom nadbiskupu Hraniću uručio mu je medaljon koji je rađen za Apostolsko putovanje koji uz grb Svetoga Oca ima i lik pape Ivana XXIII. i Sv. Majke Terezije. Uz medaljon uručena je i slika Sv. Majke Terezije koju su izradila djeca sa posebnim potrebama u centru „Majka Terezija“ u Gevgeliji. don Davor Topić