Projekt obnove fasade za obitelj s bolesnim djetetom

ĐAKOVO (TU) – Projektom Caritasa “Za 1000 radosti”, đakovačka župa Svih svetih osigurala je dio materijala za obnovu fasade đakovačkoj obitelji s bolesnim djetetom. Udruga svetog Vinka Paulskog konferencija Svih svetih Đakovo preuzela je projekt na sebe te osigurala dodatna sredstva za izradu. Sredstva su osigurana iz redovitog godišnjeg plana kojim Grad Đakovo sufinancira Udrugu, akcijom dijeljenja knjiga pred katedralom i crkvom Dobrog Pastira u Đakovu.

Plan rada uključivao je cjelokupni materijal te plaćanje izvođačima radova. Projekt izrade potpomogla je i Župa Svih svetih te sama obitelj. Radovi su započeli sredinom i završeni krajem kolovoza. Ispunjena je prvotna nakana poboljšati toplinsku izolaciju kuće te pomoći obitelji živjeti u grijanom prostoru. Obitelj kojoj se pomoglo zahvaljuje se svima koji su na bilo koji način podržali projekt.

Na sličan način župa Svih svetih i udruga svetog Vinka Paulskog realizirala je desetak projekata u gradu Đakovu i okolici. Napravljene su tri fasade, žbukanje doma, ugradnja PVC prozora i balkonskih vrata, kupaonica, odvod i dva krova na kućama. I ovom prigodom zahvaljuju Nadbiskupijskom Caritasu na spremnosti sufinanciranja svakog dosadašnjeg projekta te župniku Tomislavu Ćorluki na potpomaganju i bivanju osloncem u istima. Ivan Bassi