Misa zahvalnica za vođinačke prvopričesnike i krizmanike

VOĐINCI (TU) – U nedjelju 13. lipnja, na blagdan sv. Antuna Padovanskog, večernjom svetom misom u župnoj crkvi u Vođincima ovogodišnji prvopričesnici i krizmanici zahvalili su za primljene sakramente. Na početku misnog slavlja župnik Ante Šiško prozvao je sve prisutne krizmanike i prvopričesnike te im podijelio uspomene na Prvu svetu pričest i sakrament Svete potvrde.

U svojoj se homiliji župnik obratio u prvom redu krizmanicima i prvopričesnicima. Kroz aktivni dijalog s njima naglasio im je kako je ovozemaljski život kratak i da se svi trebamo pripremiti za susret s Gospodinom. Za susret je potrebno pripravljati se svaki dan – kroz osobnu molitvu, djela ljubavi i okupljanje oko euharistijskog stola. Krizmanicima je pritom upućena posebna riječ i želja – neka svoj dan započinju sa Duhom Svetim, jer Duh Sveti okuplja Crkvu na jednom mjestu. Poželio im je sretno putovanje s najboljim životnim prijateljem – Isusom Kristom. Aktivnim sudjelovanjem u razgovoru sa župnikom, prvopričesnici i krizmanici  pokazali su svoje znanje i opravdali primljene sakramente.

Nakon mise župnik je pozvao čitače, zbor mladih, prvopričesnike i krizmanike na kratko druženje oko bratskog stola povodom blagdana sv. Antuna i njegova imendana. Pri tom ga je ugodno iznenadila čestitka ovogodišnjih krizmanika i njihova inicijativa da za potrebe obnove župne crkve prikupe i predaju mu novčani iznos od 1.100 kuna.

Filip Tovilo/Petra Primorac / Fotografije: Ruža Keser