Koncert zborova donjomiholjačke župe

DONJI MIHOLJAC (TU) – Posljednje nedjelje u crkvenoj godini, na blagdan Krista Kralja 23. studenoga, pod naslovom „Pjevajte Gospodinu pjesmu novu!“ održan je tradicionalni koncert zborova Župe sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu. Uz obilježavanje kraja liturgijske godine to je bila prilika da župni zborovi proslave i svoju zaštitnicu, sv. Ceciliju.

Župni vikar Tomislav Benaković koncert je otvorio citirajući sv. Augustina koji kaže „Tko pjeva dvostruko moli“ te je pozvao prisutne da poslušaju što su zborovi pripremili, napominjući kako oni cijele godine svojom pjesmom animiraju misna slavlja.

Nastupila su četiri župna zbora. Dječji zbor „Marijine zvjezdice“ iz filijale Rakitovica, pod vodstvom profesorice Ivane Šerić Miličić te uz klavirsku pratnju profesorice glazbene kulture Martine Kustura i učitelja Marka Mikića na gitari, izveo je pjesme Ti moja zaštito, Kruh i Kako da te ne volim. Dječji zbor „Mir“, pod vodstvom s. Nikoline i orguljsku pratnju Katarine Ćosić, izveo je pjesme Svet i Aleluja. Zbor mladih „Agape“, pod vodstvom Gabrijele Petriševac,  instrumentalnu pratnju Luke Puljića na gitari i Jelene Sedlar na orguljama, predstavili su se izvedbom pjesama Gospodine, hvala i Velik si. Mješoviti zbor sv. Cecilije kojim dirigira profesorica Silvija Ježić Knežević uz instrumentalnu pratnju s. Nikoline na orguljama predstavili su se pjesmama Kristova Crkva, Jaganjče Božji, Zdravo Marijo i Svet. Ovaj zbor ujedno je proslavio i 85-tu obljetnicu djelovanja u župi. Svi zborovi, kao i publika, sudjelovali su u izvedbi posljednje pjesme Laudate omnes gentes.

Na kraju koncerta župnik Josip Antolović zahvalio je mnogobrojnoj publici koja je pratila koncert te zborovima na dobrom korištenju darova koje im je Gospodin dao po Duhu Svetome; uloženom trudu i zalaganju da svojim skladnim pjevanjem uveličaju misna slavlja i koncerte te tako i druge privuku bliže Bogu. Osobito je iskazao radost što župa ima glazbenu budućnost ako je suditi po brojnosti dječjih zborova. Barbara Vrban