Josipovački vatrogasci proslavili nebeskog zaštitnika

PUNITOVCI/JOSIPOVAC PUNITOVAČKI (TU) – U utorak 4. svibnja, povodom obilježavanja Dana vatrogastva i zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana, vatrogasci  slovačkog sela Josipovac Punitovački proslavili su svog nebeskog zaštitnika na večernjem misnom slavlju u župnoj crkvi sv. Ladislava, kralja u Punitovcima. Na misno slavlje koje je predvodio župnik dr. Đurica Pardon ušli su u procesiji noseći svečanu zastavu društva, a u Punitovce su se dovezli uz sirenu novog kombi vozila za prijevoz osoblja, netom pristiglom iz Zagreba.

„Radostan sam što ste izrazili želju da skromno, zbog pandemije, proslavite svog zaštitnika u župnoj crkvi. Radost na vašim licima i zahvalnost za uručeno vozilo koje ste danas zaprimili, plod je vašeg dobrog rada i suradnje sa onima koji su vam ga i dodijelili.  Bog koji je uvijek sa nama i među nama neka blagoslovi vas i vaš trud i zalaganje u spremnosti pomoći čovjeku“, rekao je župnik uvodeći u misno slavlje.

U svojoj homiliji župnik je među ostalim rekao: „Bog je poslao svoga Sina među ljude zbog spasenja čovjeka. Jednako tako Bog preko vas vatrogasaca spašava od nepogoda vaše bližnje, prijatelje i svakoga tko zatreba pomoć. Vaša zadaća vatrogasaca nije nešto što činite jer morate, zadaća je to koju ste sami sebi nametnuli i ima li što ljepše, humanije i plemenitije nego biti u službi čovjeka, za čovjekovo dobro. Neka vas uz sv. Florijana na vašem putu prati Gospodin koji je sebe darovao čovjeku.“ Mirko Knežević