Duhovsko bdijenje u đakovačkoj katedrali

ĐAKOVO (TU) – Pod geslom Krist, nada naša, a u duhu zahvale za Susret hrvatske katoličke mladeži, koji je 29. i 30. travnja održan u Vukovaru, u đakovačkoj prvostolnici sv. Petra održano je duhovsko bdijenje, koje je pripremila s. Meri Gotovac, animirajući brojne mlade volontere i ovogodišnje krizmanike đakovačke župe Svih svetih da se ove večeri okupe u katedrali te se u molitvi i pjesmi priprave za svetkovinu Duhova.

„Evo spomena, evo zajednice, evo ognja, evo nas okupljenih u Kristovo ime, da u predvečerje svetkovanja Duhova po primjeru apostola i učenika, koji su zajedno s Marijom, majkom Isusovom ustrajali u molitvi iščekujemo obećanog Duha Svetoga“, izrekli su mladi volonteri uvodeći u bogat program duhovskog bdijenja, koje je predvodio vlč. Marin Putilin, župni vikar, a animirala volonterka SHKM-a Elena Penava.

„Izlijevanjem Duha Svetoga uskrsli Krist vratio je nadu svojim apostolima i učenicima. On i nas jača i utvrđuje u nadi. Dok krizmanici budu recitirali pjesmu Zašto sam čovjek nade, moliti ćemo Gospodina da i nas Duh Sveti učvrsti u nadi u Božja iznenađenja u našem životu“, potaknuo je vlč. Putilin okupljene vjernike.

Nakon službe svjetla uslijedila je služba riječi, a svoje pokajanje krizmanici su izrazili pjesmom Duhovi Vladimira Nazora. Okupljeni su obnovili svoja krsna obećanja, te molili za sedam darova Duha Svetoga, nakon čega je uslijedilo izlaganje Presvetog Oltarskog Sakramenta, molitva za nadu, kao i molitva Litanija Duhu Svetomu, a klanjanje i bdijenje završilo je blagoslovom s Presvetim.

A. Banović