Drugi dan duhovne priprave za Stepinčevo

SLAVONSKI BROD (TU) – Drugoga dana trodnevne duhovne priprave za proslavu blagdana bl. Alojzija Stepinca, u srijedu, 8. veljače 2023., misno slavlje u Župi bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu predvodio je vlč. Ivan Jurić, župnik osječke Župe Uzvišenja sv. Križa i duhovnik Zajednice Cenacolo, a koncelebrirao je domaći župnik Mato Matasović.

Posebno dirljiva bila su svjedočenja korisnika Zajednice Cenacolo o njihovu obraćenju u zajednici smještenoj u Aljmašu. Oni su tijekom mise predstavili život u zajednici, naglasivši kako su tu naučili živjeti prave vrijednosti.

Vlč. Jurić, koji je već 20-ak godina duhovnik te zajednice, posvjedočio je kako je i sam uvijek potresen svjedočanstvima svojih mladića, koji su se u zajednici vratili normalnom životu. Naglasio je kako u zajednici vlada miran život protkan radošću i ljubavlju, ozračje u kojem se osjeti Božji duh, koji mijenja čovjeka. Dodao je kako su u toj, kao i svakoj drugoj zajednici, jednako važni i rad i molitva. Poslije mise slijedilo je euharistijsko klanjanje pred Presve  tim. B. Lukačević