Petnaest novih članica Zajednice „Anđeline prijateljice“

SLAVONSKI BROD (TU) – Zajednica „Anđeline prijateljice“, koja u Župi Gospe Brze Pomoći djeluje od 2013. godine, od  ponedjeljka 27. svibnja bogatija je za petnaest novih članica. Pod geslom iz misli sv. Anđele Merici „Duh Sveti će vas prosvijetliti i nadahnuti“, svoja su obećanja izrekle tijekom večernjeg misnog slavlja u župnoj crkvi pred provincijalnom poglavaricom uršulinki s. Ksenijom Leko i župnom zajednicom. U zajedništvu sa župnim vikarom Gabrijelom Prekratićem, slavlje je predvodio domaći župnik i upravitelj svetišta Ivan Lenić.

U prigodnoj homiliji župnik Lenić novim je Anđelinim prijateljicama poručio da im sveci, a napose sv. Anđela, budu primjer i uzor kako svoju vjeru živjeti i svjedočiti u konkretnom životu. Zahvalio im je na trudu i ljubavi koju ugrađuju u župnu zajednicu kroz razne humanitarne i druge akcije, a članovima njihovih obitelji na razumijevanju.

Nakon homilije nove članice zajednice na upite s. Ksenije pozitivno su odgovorile da su spremne kao Kristove vjernice, prijateljice sv. Anđele i pripadnice Katoličke Crkve, žarko moliti, osobito za mlade i duhovna zvanja, redovito sudjelovati na nedjeljnoj i blagdanskoj misi, primati svete sakramente i aktivno sudjelovati u životu svoje župne zajednice. Potom su im s. Ksenija, s. Jasna Lučić i kandidatica Lucijana Mraović uručile znakove obećanja: uspomenu da ih podsjeća na obećanja koje su dale, svjetlo – simbol karizme koju je sv. Anđela primila od Gospodina, te ružu kao znak istinskog i radosnog vjerničkog života.

Kao provincijalna glavarica i ona koja je u toj župi 2013. osnovala prvu grupu Anđelinih prijateljica, s. Ksenija im je proučila da budu uzorne vjernice te svojim životom pokažu snagu i  ljepotu naše Crkve. Druženje uz okrjepu nastavljeno je u samostanu uršulinki. B. Lukačević