Misa zahvalnica za kraj školske i vjeronaučne godine

BELI MANASTIR (TU) – Učenici, učitelji i profesori OŠ „Dr. Franjo Tuđman“, zajedno sa svojim ravnateljem te nekolicinom belomanastirskih srednjoškolaca, svečanom svetom misom u nedjelju 10. lipnja zahvalili su Bogu za sve uspjehe i stečena znanja u protekloj školskoj i vjeronaučnoj godini. Na misnom slavlju osobito su bili aktivni ovogodišnji prvopričesnici koji su sudjelovali u molitvi vjernika i prinosu darova, ali i pjevajući pjesme koje su marljivo tijekom godine učili na probama zbora.

Iako je prva pričest prošla i župna kateheza završila, ne smijemo se sada opustiti i zaboraviti na Isusa, rekao je župnik don Josip Kajić u propovijedi te se osvrnuo i na naviješteno Evanđelje: „Tko god vrši volju Božju, on mi je brat i sestra i majka.“ Stoga ne smijemo nikada prestati vršiti volju Božju i kada se molimo Oče naš kažemo „Neka bude volja Tvoja“. Često zaboravljamo na to pa u obitelji, u društvu, s prijateljima, u školi, na poslu, zaboravljamo biti vjernici koji svakodnevno trebamo pustiti da nas Bog vodi kroz život.

Na kraju svete mise župnik se zahvalio vjeroučiteljima i župnim suradnicima na suradnji kroz proteklu godinu. Za ravnatelje, profesore i učitelje nakon misnog slavlja u župnoj dvorani je upriličen susret i druženje. Helena Ivičin