Župa Dobroga Pastira proslavila svoga zaštitnika

ĐAKOVO (TU) – U nedjelju, 25. travnja u Župi Dobroga Pastira u Đakovu svečano je proslavljen njihov zaštitnik i ujedno Svjetski dan molitve za duhovna, svećenička i redovnička zvanja. Središnje misno slavlje predvodio je vlč. Ante Lučić, župni vikar u Župi sv. Petra i Pavla u Osijeku, inače rodom iz ove župe.

U svojoj homiliji vlč. Lučić iznio je četiri bitne oznake Dobroga Pastira, koje mogu i trebaju nasljedovati, ne samo današnji pastiri, nego svi Isusovi vjernici. „Isusov poziv upućen je svima nama da budemo prepoznatljivi kao Njegovi u današnjem vremenu i svijetu, svatko na svoj način i mogućnosti djelovanja”, istaknuo je.

Misno slavlje pjevanjem je animirao Mješoviti zbor župe, pod ravnanjem voditelja Ivana Rakonce. U koncelebraciji je bio domaći župnik vlč. Josip Ivešić, koji je pozdravio sve nazočne i pozvao na molitvu za duhovna zvanja, prije svega iz ove župne zajednice. U svojih četrdesetak godina postojanja ova župa ima: osim za sada jedinog svećenika iz ove župe vlč. Ante Lučića; redovnika franjevca s doživotnim zavjetima fra Marija Zrakića te; časnu sestru Barbaru Bagudić, koja pripada Dominikanskom redu.

Jutarnje misno slavlje predvodio je domaći župnik, a večernje pastoralni suradnik dr. Zdenko Ilić, sudski vikar i profesor na KBF-u u Đakovu. Večernju misu animirao je Zbor mladih “Veritas” iz ove župe. Za svoj crkveni god i ovaj molitveni dan, župa se pripremala trodnevnicom koju je predvodio domaći župnik. Župa Dobri Pastir