Započeo Ljetni radni kamp u Gunji

Studenti iz raznih dijelova Hrvatske odazvali su se pozivu, odlučili darovati svoje vrijeme i pomoći kako bi se stanje u Gunji nakon razorne poplave što prije normaliziralo. Župnik u Gunji, vlč. Josip Semialjac, pojasnio je da su nakon nedjeljnoga misnog slavlja popisane obitelji koje trebaju pomoć mladih volontera. Na početku prvoga radnog dana, u ponedjeljak 21. srpnja, mladi su raspoređeni po skupinama, podijeljena su prva zaduženja te su krenuli u domove Gunjanaca prionuti poslu i pružiti potrebnu pomoć. Nakon stanke za ručak vratili su se na posao koji traje sve do večernjih sati. Tada će redovitim večernjim misnim slavljem započeti molitveni program namijenjen kako volonterima tako i svim mještanima Gunje. Uz volontere i organizacijski tim, u Gunji je s mladima prisutan i duhovnik SKAC-a o. Ivan Ike Mandurić. 

Vlč. Semialjac rekao je kako su volonteri stigli u Gunju ne samo fizički pomoći, već molitvom duhovno ohrabriti i dati nadu malom broju mještana koji se vratio u Gunju. Organizacijski tim Ljetnoga radnog kampa, koji već nekoliko dana boravi u Gunji te je pripremio sve potrebno za doček volontera, u subotu 19. srpnja posjetio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Nadbiskup je obišao kamp, porazgovarao s organizatorima i zahvalio im za njihovu spremnost i inicijativu kako bi svi zajedno pomogli obnovu Gunje.

Ljetni radni kamp u Gunji traje od 20. srpnja do 9. kolovoza, a prijave za sudjelovanje traju dok ne budu popunjeni svi termini. Kapacitet kampa je 50 osoba po terminu. Moguće je prijaviti se za termine od 27. srpnja do 2. kolovoza te od 3. do 9. kolovoza. Kamp je smješten u centru sela, na području osnovne škole, spava se u šatorima, a volonteri se mogu prijaviti putem online prijavnice za samo jedan od ponuđenih termina. Dobno ograničenje za sudjelovanje je od 18 do 32 godine. Dolazak i okupljanje za svaku skupinu je u nedjelju do 16 sati na autobusnom kolodvoru u Županji (Zagrebačka ulica 14). Dolazak u Županju je u vlastitom aranžmanu (autobusom ili automobilom). Od autobusnog kolodvora će biti organiziran prijevoz do kampa. Povratak je u subotu, kada će također biti osiguran prijevoz do Županje, odakle je povratak ponovno u vlastitom aranžmanu. Polazak iz kampa je u 13 sati. Sudionici volonteri pokrivaju samo troškove prijevoza do Županje i natrag, a sam boravak u kampu se ne plaća. Više informacija o ljetnom radnom kampu može se naći na mrežnim stranicama SKAC-a: www.skac.hr.