Susret srednjoškolaca u Bogoslovnom sjemeništu

ĐAKOVO (TU) – Od petka 16. do nedjelje 18. travnja u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu okupilo se, na vikend-susretu za srednjoškolce, 10 srednjoškolaca iz triju župa Đakovačko-osječke nadbiskupije: Župa sv. Vinka Palottija – Vinkovci; Župa Bl. Alojzija Stepinca – Vinkovci te; Župa Presvetog Trojstva – Tordinci. Tijekom tri dana mladići su imali priliku upoznati način života bogoslova te sudjelovati u zajedničkim pobožnostima molitve krunice, božanskog časoslova i euharistijskim slavljima.

Po dolasku u Sjemenište srednjoškolce je pozdravio i poželio dobrodošlicu, u ime bogoslova i poglavara, preč. dr. Stjepan Radić, rektor Sjemeništa. Subotnji je raspored započeo misom s Jutarnjom molitvom u kapeli Sjemeništa. Poslije mise, srednjoškolci su sudjelovali na radionici koju je održao vlč. Filip Sertić, nadbiskupijski povjerenik za nova duhovna zvanja. Poslijepodne je bilo rezervirano za sportske aktivnosti te obilazak katedrale i Nadbiskupskog doma.

Posljednji dan boravka u Sjemeništu, u nedjelju, mladići su mogli čuti svjedočanstvo bogoslova o njihovom duhovnom pozivu, nakon čega su se zajedno s njima uputili na euharistijsko slavlje u katedralu. Slobodno su vrijeme srednjoškolci iskoristili za opušteni razgovor s bogoslovima, te u toj razmjeni iskustava oplemenili svoje, ali i njihove živote. Program susreta je osmislio vlč. Krešimir Čutura, vicerektor Bogoslovnog sjemeništa. Bernard Prelčec