Duhovna obnova u Brodskom Vinogorju

BRODSKO VINOGORJE (TU) – Duhovnu obnovu pod geslom „Vjeruj u Božju dobrotu i milosrđe!“ na treću vazmenu nedjelju, 18. travnja predvodio je u Župi Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu vlč. Miro Tomas, voditelj Centra Božjeg milosrđa na Ovčari kod Đakova i duhovnik Pokreta Božjeg milosrđa za Đakovačko-osječku nadbiskupiju.

Svjestan kako često imamo krivu sliku o Bogu, predvodeći sva tri misna slavlja, vlč. Tomas je vjernicima pojasnio kako je, uz to što je Bog pravedan, istinit, mudar… njegova najvažnija osobine to što je dobar i milosrdan.

„Isusu je najteže kad čovjek ne vjeruje u njegovu dobrotu. Bogu dolazimo kroz zasluge našega Gospodina Isusa Krista koji je za nas umro i uskrsnuo. Na to nas podsjeća zaziv krunice Božjeg milosrđa – ‘Po njegovoj pregorkoj muci, budi milosrdan nama i cijelome svijetu’. Stoga je važno moliti tu krunicu i pred očima imati sliku Milosrdnoga Isusa“, rekao je uz ostalo duhovnik Tomas.

Ustvrdivši kako je danas u svijetu velika kriza vjere, pozvao je vjernike da promišljaju kakvo je njihovo povjerenje u Boga, koliko rastu u povjerenju u Božju dobrotu i njegovo milosrđe te ih potaknuo da pred slikom Milosrdnoga Isusa, koja je u njihovoj crkvi blagoslovljena na Nedjelju Božjega milosrđa ove godine, često mole na tu nakanu. Nakon mise i tijekom cijeloga dana, na oltaru u crkvi su bile izložene na čašćenje relikvije sv. Faustine Kowalske.

Župnik Krunoslav Karas zahvalio je predvoditelju Tomasu na poticajnim riječima te pozvao župljane da organizirano hodočaste 20. lipnja u Centar Božjeg milosrđa na Ovčari, gdje će se s početkom u 18 sati slaviti misa. B. Lukačević