Večer stvaralaštva studenata KBF-a u Đakovu

ĐAKOVO (TU) – U petak, 2. lipnja 2017. godine studenti Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta u Đakovu za sve nastavnike, djelatnike i studente održali su Večer stvaralaštva kojom svake godine predstavljaju rezultate sudjelovanja u izvannastavnim aktivnostima te rada u dramskoj, biblijskoj i pjevačkim skupinama, kao i ostale studentske aktivnosti i talente.

Ove su godine studenti KBF-a u Đakovu ugostili studente Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji su se također predstavili kratkim programom. Program je otvorio studentski zbor „Ruah“ i uvodni pozdravi predsjedince studentskog zbora Nikoline Barić, zatim je prisutne pozdravio i izv. prof. dr. sc. Stjepan Radić te naposljetku dekan KBF-a izv. prof. dr. sc. Ivica Raguž.

Nakon uvodnih riječi uslijedila je dramska točka studenata KBF-a u Đakovu pod nazivom „Zločin i kazna“, a zatim je nastupila i dramska skupina KBF-a iz Zagreba „Prospon“ sa scenskom izvedbom pod nazivom „Naš grad“. Unutar prigodnog programa Studentski zbor je kao i svake godine u ime svih studenata uručio nagrade i priznanja najboljim nastavnicima doc. dr. sc. Suzani Vuletić i izv.prof.dr.sc. Stjepanu Radiću, nastavnicima koji su se najviše istaknuli u obogaćenju studentskoga života, dr. sc. s. Silvani Fužinato i doc. dr. sc. Grgi Grbešiću te djelatnicama pomoćnih službi gospođama Anici Aščić i Matiji Nedić.

Studenti su se izjasnili te je Studentski zbor ovom prilikom dodijelio i priznanja i zahvalnice najzaslužnijim studenticama i studentima Aniti Bošnjak i Ivani Žavcar za radu u karitativnoj skupini, Martini Glavašić i Martini Peunić za radu u kreativnoj skupini, Agati Puhalo i Nikoli Andriću za doprinos pjevačkim skupinama te Bruni Dikliću i Tihomiru Boriću za zauzeti rad na studentskom časopisu Teofil. Priznanja i zahvalnice dobili su i Slađana Bradarić i Kristijan Japarić za redovito medijsko praćenje i izvještavanje o događanjima na Fakultetu te Nikolina Barić i Ružica Mihić za istaknuti doprinos u ostvarivanju studentskih prava.

Nakon završenog službenog dijela programa studenti su sa svojim gostima nastavili druženje uz pjesmu i roštilj u dvorištu đakovačkog kampusa. Antonija Pranjković