Uočnica i svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja

PISAK ĐAKOVAČKI (TU) – Svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja svečano je proslavljena u Pisku Đakovačkom – filijali Župe Dobrog Pastira u Đakovu 23. i 24. lipnja.

Slavlje ove svetkovine, duži niz godina privlači velik broj vjernika grada Đakova i Đakovštine, a i iz daljega, pri čemu mnogi hodočaste pješice. Misu uočnicu svetkovine predvodio je vlč. Boris Vulić, profesor na KBF-u u Đakovu i glavni urednik Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije. Profesor Vulić u homiliji je povukao paralelu između zemaljskog i nebeskog promatranja života Ivana Krstitelja i njegovih roditelja. U ljudskim očima Ivanovi roditelji bili su prokleti (bez djece), pa i sam Ivan Krstitelj nije bolje prošao. „Ali baš u tim i takvim trenutcima, oni su sve svoje pouzdanje stavili u Gospodina. I mi smo pozvani u našim ‘prokletstvima’, nevoljama, izazovima i kušnjama svih vrsta, svoje pouzdanje i oslonac tražiti u Bogu”, rekao je između ostalog vlč. Vulić.

Pjevanje je predvodio mješoviti župni zbor, predvođen dirigentom i voditeljem Ivanom Rakoncom.

Na samu svetkovinu prijepodne, slavljene su dvije mise. Prvu je predvodio vlč. Željko Čabaj, župnik iz Drenja, a drugu vlč. Dominik Nedeljković, župni vikar iz Župe Svih Svetih u Đakovu. Večernju misu, i zaključenje svetkovine predvodio je domaći župnik vlč. Josip Ivešić. Na toj misi pjevanje je predvodio Zbor mladih ‘Veritas’ iz Župe Dobrog Pastira.

Prije svih misa odvijao se hodočasnički duhovni program, a svećenici Đakovačkog dekanata bili su na raspolaganju vjernicima za sakrament pomirenja. Župa Dobri Pastir – Pisak Đakovački