U Vođincima započela devetnica sv. Josipu

VOĐINCI (TU) – Brojni vjernici u župi Kraljice Svete Krunice u Vođincima sudjelovali su 19. siječnja na prvoj srijedi devetnice sv. Josipu. Župnik Ante Šiško uputio je poseban poziv svim trudnicama i bračnim parovima koji mole za dar roditeljstva. Pobožnost svetom Josipu počela je molitvom krunice, a župnik je tijekom pobožnosti bio na raspolaganju za ispovijed.

Uslijedilo je misno slavlje koje je animirao župni mješoviti zbor. Vlč. Šiško je homiliju počeo tumačeći misna čitanja. „U prvom čitanju čulo se kako je David, još dječak, pobijedio velikog ratnika Golijata. Ne svojim umijećem i znanjem, nego Božjim vodstvom. Markovo Evanđelje donosi situaciju u kojoj Isus subotom u sinagogi ozdravlja čovjeka usahle ruke. Farizeji su vrebali Isusov krivi korak. Ožalošćen okorjelošću njihovih srdaca Isus je ozdravio čovjekovu ruku. Isus može sve, ali je potrebno da mu se otvorimo. Pružimo Isusu naša okorjela srca da nas očisti. Isus vidi potrebe svih nas, vidi potrebe trudnica, majki i očeva te supružnika koji mole za dar roditeljstva. Nastojmo i mi u našem djelovanju staviti drugoga u središte osluškujući njegove potrebe i prošnje“, potaknuo je vlč. Šiško.

Prije završnog blagoslova Zdenka Bošnjaković predstavila je vjernicima jedinstvenu pobožnost svetom Josipu naziva „Vjenčić svetoga Josipa“. Tijekom ove prve večeri devetnice podijeljen je posebni blagoslov za sretan porod, uz molitvu za one bračne parove koji priželjkuju radost roditeljstva, da im Gospodin, po zagovoru sv. Josipa usliši molitve za dar očinstva i majčinstva.

T. Savić / foto: B. Keškić