U Slavonskom Brodu započeo projekt „72 sata bez kompromisa“

SLAVONSKI BROD (TU) – Međunarodni volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“, koji treću godinu zaredom organizira Studentski katolički centar (SKAC) u Slavonskom Brodu, započeo je u srijedu 14. listopada večernjom misom sa zazivom Duha Svetoga. Kako se svake srijede slavi misa studenata, uz 90-ak volontera projekta na misi su sudjelovali i brodski studenti. Euharistiju kao i klanjanje u Župi Gospe Brze Pomoći predvodio je studentski kapelan vlč. Robert Farkaš.

Na početku mise kapelan Farkaš zahvalio je mladima što u tom najvećem humanitarnom projektu SKAC-a pomažu svojim bližnjima napose starijima, bolesnima i nemoćnima. U prigodnoj homiliji promišljao je na temu Što Bog od nas očekuje u životu. Svjestan kako mladi žele živjeti u sigurnosti, žele osjetiti konkretnu Božju prisutnost u svome životu, upozorio je da time pokazujemo kako ne preuzimaju odgovornost za svoje postupke.

„Bog nas nikada ne poziva da činimo ono što ne znamo, i ne traži od nas odgovore na pitanja koja nam nije postavio. Bog od nas traži samo ono što znamo i ono što nam je objavio, a objavio nam je jasno i konkretno; svojih deset zapovijedi, istine Crkve, istine naše kršćanske vjere, sakramente, svoja blaženstva. On želi da činimo ono što znamo i što nam je rečeno“, naglasio je kapelan Farkaš. Nadalje im je pojasnio kako je Božja sigurnost u njegovom obećanju da nas nikada neće napustiti, da će uvijek biti uz nas, i tu sigurnost želi usaditi u naša srca. Pozvao je mlade da mole, vjeruju i znaju čekati, da bi to i istinski doživjeli.

Konkretne akcije koje će, uz poštivanje epidemioloških mjera, trajati 72 sata, mladi u Slavonskom Brodu započinju 15. listopada. B. Lukačević