Nova imenovanja i službe u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji

ĐAKOVO (TU) – Tijekom mjeseca rujna i listopada, odlukom i dekretima nadbiskupa đakovačko-osječkog Đure Hranića, došlo je do određenih svećeničkih premještaja i novih službi:

Vlč. Ivan Bešlić razriješen je službe privremenog upravitelja Župe sv. Vendelina, opata u Jarmini.

Vlč. Antun Farkaš razriješen je službe župnika Župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Ruščici te imenovan župnikom Župe sv. Vendelina, opata u Jarmini.

Vlč. Mario Lešić razriješen je službe upravitelja Župe sv. Ivana, apostola u Podcrkavlju te imenovan župnikom Župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Ruščici.

O. Andrzej Tylicki, CSSp, imenovan je upraviteljem Župe sv. Ivana, apostola u Podcrkavlju.

Don Vitomir Zečević, SDB, imenovan je voditeljem Centra za mlade u Belom Manastiru i župnim vikarom u Župi sv. Martina, biskupa u Belom Manastiru.

Fra Marko Vuković, OFM, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Josipa Radnika u Vukovaru.

Vlč. Luka Ivković, župni vikar u Župi sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola u Vinkovcima imenovan je župnim vikarom u Župi bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika u Vinkovcima.

Dr. sc. vlč. Zdenko Ilić, profesor kanonskog prava na KBF u Đakovu i sudski vikar imenovan je pastoralnim suradnikom u Župi Dobroga Pastira u Đakovu.

Vlč. Davor Tomić imenovan je pastoralnim suradnikom u Župi sv. Nikole Tavelića i Župi sv. Josipa Radnika u Slavonskom Brodu.

Tiskovni ured