Susret djece u Budrovačkom brdu

PIŠKOREVCI (TU) – Tridesetak ministranata, djece i nekolicina mladih volontera SHKM-a piškorevačke župe proveli su utorak, 27. lipnja, u prirodi uz duhovno-rekreativni program. Susret je započeo jutarnjim okupljanjem i molitvom ispred crkve sv. Nikole u Budrovcima te pješačenjem do kapele sv. Klare u Budrovačkom brdu.

 Već je i samo pješačenje, najprije ulicama sela, a zatim poljskim putovima pridonijelo veseloj atmosferi i zajedništvu sudionika. Po dolasku na Budrovačko brdo uslijedila je polusatna pauza, a zatim su svi sudionici sudjelovali u pripravi za misno slavlje koje je u kapeli sv. Klare predslavio župnik Damir Stanić. Molitva i pjesma uz cvrkut ptica i šum vjetra kroz stoljetne krošnje oko kapele stvorili su nesvakidašnji ugođaj ovog euharistijskog zajedništva mladih župljana.

Na obližnjoj livadi organizirane su zatim animatorske igre koje su protekle u veseloj atmosferi glasnog navijanja i smijeha. Druženje je nastavljeno zajedničkom zakuskom i dodjelom simboličnih nagrada članovima ekipe koja je u igrama osvojila najviše bodova. Sudionici su na kraju počistili prostor oko kapele te dočekali roditelje koji su ih automobilima razvezli kućama. Bio je to lijep i radošću ispunjen dan zajedništva malih župljana piškorevačke župe.

Marina Tremboš