Proslava sv. Marije Magdalene u Jarugama

JARUGE (TU) – Na blagdan sv. Marije Magdalene, u četvrtak 22. srpnja 2021., filijala Jaruge, Župe sv. Nikole biskupa u Sikirevcima, proslavila je svoju zaštitnicu.

Proslavi je prethodila uočnica, na kojoj je sudjelovalo mnoštvo vjernika. Hodočasnici su imali priliku za ispovijed. Na sam blagdan vjernici su imali priliku sudjelovati na više misa, svečanu u 11 sati predvodio je župnik Šumanovac uz koncelebraciju domaćeg sina, vlč. Josipa Ivešića. U homiliji, osvrnuvši se na pročitano evanđelje vlč. Šumanovac pozvao je okupljene vjernike da budu hrabri u svojoj vjeri i svakodnevnom životu poput Marije Magdalene. U nastavku propovijedi rekao je da je Mariju Magdalenu nosila njena vjera i oprost grijeha udijeljen od Gospodina. „I zato dragi moji vjernici ne ustručavajte se kleknuti pred Gospodina te kroz sakrament ispovijedi postati novi ljudi, jer jedini koji oprašta i daje novi život je On.” Nadalje je župnik Šumanovac progovorio o Mariji Magdaleni kroz prizmu pokornice ali i one koja je prva navijestila apostolima Kristovo uskrsnuće. Njezin primjer potiče da u svojem životu naviještamo i propovijedamo Krista živoga. Taj navještaj je središte i temelj naše vjere i slavljenja: Uskrsli je i danas živ među nama da bi nas pridružio svojoj nebeskoj proslavi”, istaknuo je vlč. Šumanovac.

Na misi su sudjelovali brojni mještani i vjernici-hodočasnici iz okolnih župa koji dolaze već nekoliko godina, a liturgijsko pjevanje je animirao Mješoviti zbor župe Sv. Nikole biskupa iz Sikirevaca zajedno s Mješovitim zborom iz filijale Jaruga.

Marija Lukić