Posjet ss. sv. Križa Župi sv. Roka u Satnici Đakovačkoj

SATNICA ĐAKOVAČKA (TU) – U sklopu provincijskoga projekta Milosrdnih sestara sv. Križa te uz moto Generalnoga kapitula „Duhom Božjim pokrenute hrabro na putu“, nekoliko sestara Družbe posjetilo je Župu sv. Roka u Satnici Đakovačkoj od 22. do 24. rujna 2023. godine.

Tijekom tih dana sestre su sudjelovale i animirale misna slavlja te su imale priliku susresti se sa župljanima navedene Župe, ali i filijale Gašinci. Osim toga, sestre su organizirale program za učenike od 5. do 8. razreda koji se provodio u Osnovnoj školi Satnica Đakovačka. Čak ni kišni dani nisu umanjili radost susreta, a župna dvorana osobito je u subotu bila ispunjena radošću, pjesmom, igrom, veseljem i smijehom. Različitim igrama i katehezom sestre su pomogle djeci da se međusobno povežu i ohrabre za daljnji rast u vjeri i otkrivanju Božje ljubavi  u svakodnevnim sitnicama.

Ovaj pohod sestara probudio je mnoge uspomene na Milosrdne sestre sv. Križa koje su do nedavno djelovale na ovom području te ostaje kao još jedna trajna uspomena na aktivnosti, ugodno druženje, ali i kao podsjetnik na pozitivne vrijednosti kojima težimo. s. Antonia Barišić-Jaman