Održana sjednica Povjerenstva HBK-a za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba

ZAGREB (TU) – Sjednica Povjerenstva HBK-a za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba pod predsjedanjem mons. Mate Uzinića, riječkog nadbiskupa, održana je u sjedištu HBK-a 30. listopada 2023.

Povjerenstvo je izradilo „Upitnik o slučajevima prijave zlostavljanja maloljetnika i/ili ranjivih odraslih ranjivih osoba“ koji će biti predstavljen na idućem plenarnom zasjedanju HBK-a.

Predstavnici Povjerenstva su sudjelovali u izradi „Prijedloga Pravilnika o ustroju i djelovanju Nacionalnog ureda za zaštitu maloljetnika“ te su o tome izvijestili ostale članove.

U organizaciji „Mreže za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba srednje i istočne Europe“ (CEE Network) održana su dva webinara na kojima su sudjelovali i biskupijski povjerenici i ostali suradnici na području zaštite maloljetnika i ranjivih osoba te su pozvani da se uključe i u iduće teme.

Povjerenstvo zajedno sa Centrom za promicanje dobrobiti ranjivih osoba na Hrvatskom katoličkom sveučilištu organizira 20. studenoga 2023. stručni skup za biskupijske povjerenike. IKA