Obilježavanje Dana kuće Zajednice Cenacolo u Aljmašu

ALJMAŠ (TU) –U subotu, 5. lipnja, proslavljen je Dan kuće Zajednice Cenacolo, na kojem su se okupili roditelji i prijatelji a program su animirali momci i djevojke – članovi Zajednice.

Na samom početku je Ante Buliga – voditelj bratovštine, pozdravio sve prisutne te započeo molitvu krunice. Nakon krunice, okupljeni su pogledali kratki film o postulatima Zajednice: molitva, rad, ljubav, prijateljstvo i podjela dobara koji su nosivi stupovi života Zajednice. Zatim su okupljenima posvjedočili Tvrtko, Zoran, Antonija, Jana, Radoslav i Ante. Svojim svjedočanstvima su se dotakli kako su u svom životu primijenili načela Zajednice, otkrili da postoji puno više od materijalnog i „izvanjskog“ života kojim su živjeli prije ulaska, te kako ih je Zajednica promijenila.

Momci koji žive u kući u Aljmašu su zatim izveli igrokaz o ulasku u Zajednicu. Nastavljeno je druženje u sjenici ispred kuće uz okrijepu. Susret je završio misom u aljmaškoj župnoj crkvi Pohođenja Blažene Djevice Marije.

Ova novosagrađena kuća Zajednice Cenacolo svečano je otvorena prije dvije godine, 1. lipnja 2019., uz misu koju je predslavio mons. Đuro Hranić, Đakovačko-osječki nadbiskup. U Aljmaš su članovi došli iz Šarengrada, s ciljem nastavka djelovanja Zajednice u Slavonije. Proslava Dana kuće prošle godine je zbog epidemioloških razloga izostala. Mirela Zake