Mladi župe Cerna hodočastili pješačeći od Ovčare do Karmela sv. Josipa

OVČARA/BREZNICA (TU) – Mladi iz Župe sv. Mihaela arkanđela iz Cerne i filijale Šiškovci, njih četrdesetak, proveli su subotnje poslije podne, 30. rujna 2023., na hodočašću, pješačeći od svetišta Božjeg Milosrđa na Ovčari do Karmela sv. Josipa u Đakovačkoj Breznici.

Po dolasku na Ovčaru, svetište i poruku Božjeg Milosrđa predstavio im je vlč. Miro Tomas, upravitelj svetišta. Nakon toga bila je mogućnost za sakrament ispovijedi. Uslijedilo je slobodno vrijeme za obilazak i upoznavanje parka uz svetište, druženje i hodočasnički ručak iz torbe. Zatim su se mladi ponovno okupili u crkvi gdje su sudjelovali u euharistijskom klanjanju. Po završetku klanjanja uputili su se pješice, prolazeći lijepim brdovitim krajolikom, put Karmela u Đakovačkoj Breznici.

Sestre karmelićanke u Karmelu sv. Josipa počastile su mlade hodočasnike pićem i keksima u vanjskom dijelu samostana, a nakon okrepe mladi su imali prilike saznati nešto više o pozivu i načinu života sestara karmelićanki u srdačnom susretu i razgovoru sa sestrama Petrom i Pijom koje su predstavile svoju zajednicu te odgovarale na njihova pitanja. Susret je završio pozivom na kratku šutnju koja je hodočasnike trebala pripremiti na molitvu sa sestrama.

Nakon zvuka zvona, u samostansku crkvu kupile su se sve sestre ovog Karmela te su mladi hodočasnici, mnogi među njima po prvi puta, zajedno s njima sudjelovali na molitvi I. večernje iz Časoslova. Zajedničko recitiranje i pjevanje psalama, pa i samo slušanje pjevanja sestara karmelićanki, bio je za sve poseban doživljaj i lijepo duhovno iskustvo. Molitva je završila svečanim pjevanjem Salve Regina koju sestre pjevaju sa svijećama u rukama. Mladi hodočasnici na kraju su im mahnuli za oproštaj i uputili se prema autobusu.

Nakon poludnevnog boravka u prirodi, pješačenja, duhovnih sadržaja, šale i druženja, mladi hodočasnici su se vratili svojim kućama bogatiji za jedno novo iskustvo na putu rasta u vjeri. Župa Cerna