Mjesečni susret članova osječkog ogranka HKDMST

OSIJEK (TU) – U ponedjeljak, 3. svibnja u prostorima osječke Župe Preslavnog Imena Marijina održan je mjesečni susret članica Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara ogranak Osijek. Susret  je započeo molitvom krunice te prigodnim nagovorom duhovnika vlč. Ivana Jurića, koji je istaknuo važnost poniznosti, zajedništva i težnje za pravim idealima, u čemu pomaže svakodnevna i ustrajna molitva. Promišljalo se o prisutnosti molitve u životu, a posebno je istaknuta važnost molitve krunice koju intenzivnije molimo u mjesecu svibnju, Marijinom mjesecu.

Molitveno-meditativni program nastavljen je razmatranjem koje je pripremila članica Društva Katica Krček. Za razmatranje je odabran psalam 139. Gospodinu smo važni, Bog zna naše misli, on zna što činimo jer smo mu važni. On zna sve o nama, naše teškoće i napore i zato je važno njemu to predavati da nas tako jača i daje snage za život.

Na današnji dan, članice su se u molitvama sjetile dugogodišnje preminule članice Dubravke Žulj. Prisutne članice, njih petnaest, izmijenile su osobna iskustva života u ovim vremenima te su dogovoreni daljnji susreti kao i aktivnosti  koje su planirane u slijedećem razdoblju. Posebno je istaknuta važnost osobnog duhovnog izgrađivanja i otvorenosti za potrebe bolesnih koje medicinske sestre i tehničari svakodnevno susreću u svom radu. Anita Kovačić