“Mir u Bogu”

ĐAKOVO (TU) – Na prvom susretu „Mir u Bogu“, koji se održao 27. rujna 2014., govorilo se o sindromu istrošenosti. Susret je započeo euharistijskim klanjanjem koji je glazbeno animirao zbor mladih Amadea, a vodila s. Jacinta Mandura. Samo klanjanje, kao i prigoda za ispovijed, omogućavali su sudionicima nalaziti lijek istrošenosti i bezvoljnosti. Tome je također pridonijelo međusobno druženje.

 Psihodramom „Što da radim?!“ odgojiteljice iz Ivankova zorno su prikazale problem istrošenosti u svakodnevnom životu. Temu je zatim obradila s. Rastislava Ralbovsky, osvježivši je meditativnim plesom i glazbenim prilogom Salve Regina.

Na susretu je sudjelovalo oko 140 sudionika iz Đakova i raznih mjesta Slavonije. Poticajem s. Ružice Mlikota i dalje dolazi najveći broj iz Vinkovaca, zatim iz Jankovaca, Nuštra, Ivankova, Vukovara, Ilače, Otoka, Privlake, Mikanovaca, Osijeka, Županje, čak iz susjedne Vojvodine. Revnim zauzimanjem s. Marije Klare Klarić, uz volontere, cijeli susret prošao je u dobrom raspoloženju i poslužio obogaćenju.

Ove godine susreti “Mir u Bogu” obrađivati će teme o osobnosti pod duhovno psihološkim vidom: Otkrivanje istine o sebi, Snaga mišljenja, Bogatstvo emocija, Volja kao pokretač, Smisao života. s. Rastislava Ralbovsky