Kućna Crkva obitelji Križanac: „Trudim se da i moja djeca shvate koliko ih Bog ljubi“

OSIJEK (TU) – Dekret o apostolatu laika „Apostolicam Actuositatem“ u br. 11 ističe kako kršćanske obitelji koje svim svojim životom prigrljuju evanđelje uvijek i svugdje pružaju svijetu dragocjeno svjedočanstvo za Krista. Takvo svjedočanstvo s nama je podijelila i kućna Crkva Sanje Križanac iz Osijeka.

Sanja je u braku bila 20 godina. Prije pet godina preminuo je njezin suprug. Majka je troje djece. Ana ima 23 godine, Marija 20 godina, a Josip 10 godina. S njima živi i Sanjin otac od 84 godine. Dio su Župe sv. Ćirila i Metoda u Osijeku kojoj je na čelu vlč. Alojz Kovaček.

Sanja ističe kako je i prije koronavirusa njihov život sadržavao zajedničku molitvu. „Ujutro ustajem s Gospodinom, molim, predam svoju djecu i oca u Njegove ruke, zamolim da mi osvjetljava put i obećam da ću svaki korak napraviti za Njim. Ujutro molim krunicu, s djecom prije i poslije obroka, a navečer zajedno molimo, zahvalimo Gospodinu za protekli dan.“ Kao zdravstveni djelatnik, Sanja svakoga dana pomaže ljudima, baš kao i prije mjera distanciranja. No, ipak – nije sve isto kao prije: „Najviše od svega nedostaje mi svakodnevni odlazak na misu jer mi je to bio vrhunac dana. Svaki dan sudjelujem u misnom slavlju na televiziji, ali je to neusporedivo s misom uživo i pričesti. Svojim primjerom trudim se da i moja djeca shvate koliko ih Bog ljubi, koliko mu se trebamo predati i prepustiti Mu svoje puteve. Misao naše obitelji je: Tražite najprije Božje kraljevstvo i sve drugo bit će vam nadodano“, poručuje Sanja. Priredila: M. Kuveždanin