Koncert Zagrebačkog komornog orkestra u valpovačkoj crkvi

VALPOVO (TU) – Koncert Zagrebačkog komornog orkestra u Valpovu održan je 29. svibnja 2023., u župnoj crkvi poslije večernje svete mise. Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo bila je organizator, a  barokna župna crkva posvećena Bezgrešnom začeću Blažene Djevice Marije svojom veličinom i akustikom osigurala je divan ambijent kako bi glazbenici Zagrebačkog komornog orkestra publici predstavili bogatstvo i ljepotu ozbiljnih nota.

Iz programa koji su izvodili glazbenici izdvajamo: W.A. Mozart (Divertimento K-137 u b-duru), A. Dvorak (Slavenski ples op. 72 br. 2), A. Vivaldi (Koncert za dvije violine u a-molu RV 522), J. Brahms (Madžarski ples No 1 i No 5), E. Grieg (Holberg suite).

Nazočne je očarala virtuoznost mladih glazbenika koji nastavljaju tradiciju zagrebačke violinističke škole. Za pohvalu je također suradnja Zagrebačkog komornog orkestra i Ustanove za kulturne djelatnosti iz Valpova koja je započela prije nekoliko godina, te na taj način Valpovčani imaju priliku čuti i doživjeti baroknu, klasičnu i suvremenu glazbu u prigodnom sakralnom ambijentu. Blaženka Škrlec