Inicijativa za trajno euharistijsko klanjanje u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD (TU) – Poslije večernje mise u četvrtak, 25. studenog u župnoj crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na Budainci u Slavonskom Brodu održan je prvi informativni susret o utemeljenju trajnog euharistijskog klanjanja i u ovome gradu. Okupljene vjernike domaći je župnik Tomislav Ćorluka upoznao s ciljem i organizacijom trajnog euharistijskog klanjanja – klanjanja pred Presvetim, u tišini, 24 sata dnevno bez prestanka.

Kako je on prije godinu dana pokrenuo ovu pobožnost u svojoj prijašnjoj župi Svih svetih u Đakovu, iznio je nekoliko svjedočenja kako je upravo bdijenje pred Presvetim u njihovoj kapelici promijenilo mnoge živote onih koji su redovito molili, kao i ozračje u župi i gradu. Dodao je kako se tada na početku prijavilo 168 klanjatelja, upravo koliko je sati u tjednu, te da ih je sada 350 koji redovito svakoga tjedna bdiju u određeni sat. Pozvao je nazočne da za početak prikazuju žrtvu i mole na ovu nakanu, te da informiraju i animiraju ostale vjernike u svojim župama da se prijave. Također su promišljali koje bi mjesto crkva ili kapelica u gradu bili najprikladniji, jer bi trebala biti danonoćno otvorena za molitvu u tišini.

Da su vjernici doista zainteresirani da i u njihovom gradu započne trajno euharistijsko klanjanje pokazali su te večeri, kada su brojni ispunili prijavnice u kojima su naveli sat u kojem bi svakoga tjedna željeli bdjeti pred Presvetim. Svi koji se žele sudjelovali u ovoj pobožnosti mogu se prijaviti u Župu Bezgrješnog Srca Marijina na Budainci u Slavonskom Brodu. B. Lukačević