Humanitarni koncert za Marijine obroke

SLAVONSKI BROD (TU) – Pod geslom “Ako ne možete nahraniti stotinu ljudi, nahranite jednog čovjeka” (sv. Majka Terezija), u crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu u nedjelju, 28. studenog poslije večernje mise održan je humanitarni koncert, na kojem su s nekoliko crkvenih i duhovnih pjesama poznatih svjetskih autora nastupili članovi Hrvatskog pjevačkog društva “Davor”, najstarijeg pjevačkog društva u Slavonskom Brodu osnovanog 1871.

Organizatori koncerta bili su volonteri Marijinih obroka, koji u Slavonskom Brodu djeluju petu godinu. Prije koncerta koordinatorica projekata Marijinih obroka za Slavoniju Đurđica Lucić predstavila je djelovanje ove humanitarne udruge koja u najsiromašnijim zemljama svijeta svakog školskog dana hrani više od dva milijuna djece. Dodala je kako zahvaljujući dobročiniteljima i volonterima udruga u Slavonskom Brodu brine da 345 djece u školskoj kuhinji u Zambiji, koja se zove Brod dobrote-Slavonski Brod kroz cijelu godinu imaju jedan topli obrok. Kako je i sama u Beninu kao volonterka prije nekoliko godina boravila 2 i pol mjeseca, posvjedočila je o siromaštvu u toj zemlji te vjernicima posvjestila kako toj djeci mogu pomoći svojom molitvom, donacijom ili volontiranjem.

Tijekom dana, nakon misnih slavlja, volonteri su vjernicima ponudili promotivne materije udruge kao i prigodne adventske ukrase. Dobrotom brodskim vjernika prikupili su dovoljno sredstava da mogu tijekom cijele godine prehraniti 121 dijete.

B. Lukačević