Humanitarni koncert u župnoj crkvi u Donjem Miholjcu

DONJI MIHOLJAC (TU) – U župnoj crkvi Sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu održan je 23. veljače nakon večernje svete mise koncert sa svrhom prikupljanja pomoći za liječenje Tihane Šorman. Voditeljica koncerta Melanija Kopić pozdravila je prisutnu obitelj Šorman iz P. Podgajaca čija se teško bolesna članica sprema za operaciju u KBC Dubrava u Zagrebu.

„Tihana Šorman je prije tri godine doživjela tešku prometnu nesreću nakon koje je ostala vezana za postelju. Nedavno joj se stanje pogoršalo, a njezina obitelj, koja skrbi i o njezinom šestogodišnjem sinu, koji je prije 6 godina izgubio oca u prometnoj nesreći, odlučila je apelirati na ljude dobre volje za pomoć u liječenju jer se sami teško nose sa svim dosadašnjim novčanim brigama“, rekla je gđa Kopić. Obitelj je otvorila žiro-račun za donacije, a mladi Župe Sv. Mihaela arkanđela odlučili su koncertom dati svoj doprinos. Župa je tijekom tjedna postavila škrabicu za donacije, a milostinja s ove večernje mise također je otišla u tu svrhu.

Koncert je otvorila Gradska limena glazba Donjeg Miholjca. Nastupio je župni zbor mladih „Agape“ uz solista, domaćeg župnog vikara vlč. Luku Ivkovića, a Danijel Staklenac recitirao je vlastitu pjesmu Učio me život. Na kraju je nastupio Mješoviti župni zbor župe Rođenja BDM Podravska Moslavina, uz voditeljicu i dirigenticu Janju Nikolić. Na kraju je donjomiholjački župnik preč. Josip Antolović pozdravio prisutne: „Svima od srca zahvaljujem, a posebno mladima ove župe koji su inicirali ovaj događaj, koji pokazuje da našu vjeru očituju naša djela.“ Zahvalio je gostima iz Podr. Moslavine i njihovom župniku mons. Vladi Škrinjariću. Nakon zajedničke pjesme druženje je nastavljeno u Pastoralnom centru „Ivan Vajda“. Sonja Devčić