Godišnji kapitul članova FSR-a

SLAVONSKI BROD (TU) – Tridesetak članova Franjevačkog svjetovnog reda Mjesnog bratstva Slavonski Brod sudjelovalo je u subotu,17. lipnja na svom godišnjem kapitulu.  Susret je održan u brdu u Brodskom Vinogorju gdje franjevci uzgajaju svoj vinograd. Duhovni program započeo je misnim slavljem u čast sv. Oca Franje, koje je predvodio gvardijan fra Franjo Jurinec, duhovnik bratstva.

U svojoj homiliji on je posvjestio kako nas Isus u ovim danima kada idemo na godišnje odmore poziva da se odmorimo od svakodnevnih poslova, ali da ne zaboravimo napraviti važan potez – da vjerujemo u Providnost i s njom surađujemo. Citirajući sv. Pavla koji je znao reći , ‘Lakše mi je Gospodine s Tobom’, naglasio je kako nam je godišnji odmor potreban da u miru nađemo prvo sebe, potom svoju braću i onda ćemo lako naći i Gospodina. Kao nasljedovatelje sv. Franje posvijestio im je da su u ovome svijetu pozvani služiti, opraštati i ljubiti svoju braću i sestre.

Poslije mise prigodno im je izlaganje na temu Oproštenje održao duhovnik Jurinec. U lijepoj prirodi nastavili su ugodno druženje uz zajednički ručak i pjesmu. B. Lukačević