Franjevci trećoredci darovali Glazbenu školu

BELIŠĆE (TU) – U ime Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša, fra Branko Janjić, župnik Župe svetog Josipa Radnika u Belišću, uručio je 20. rujna veliku donaciju Glazbenoj školi Valpovo – Belišće, koja djeluje pri Osnovnoj školi Matije Petra Katančića Valpovo. Naime, ravnatelju Daliboru Košutiću, voditeljici Latinki Ruski te svim profesorima i učenicima Glazbene škole uručio je više od 700 CD-a s glazbom.

Radi se o izuzetno vrijednoj kolekciji koju je godinama skupljao pokojni fra Vice Blekić, zaljubljenik u klasičnu glazbu, dugogodišnji suradnik Hrvatske radiotelevizije, Radio Sljemena te Hrvatskog katoličkog radija.

„Mi fratri i općenito svećenici smo poznati kao sakupljači, bilo da se radi o knjigama ili nekom drugom mediju poput filma ili evo, glazbenih CD-ova. Sa subraćom sam razgovarao što učiniti s ovom kolekcijom kako bi se očuvala, te smo je odlučili darovati  Glazbenoj školi Valpovo – Belišće“, rekao je u belišćanskoj Glazbenoj školi fra Branko, dodajući kako među ova 703 CD-a ima i velikih kolekcija Mozarta, Bacha i Beethovena, ali i drugih skladatelja, za koje se nada da će biti na korist i užitak, ali i dio edukacije mladih glazbenika.

Na ovoj vrijednoj donaciji,  ponajprije pokojnom fra Vici, a zatim i Provinciji franjevaca trećoredaca glagoljaša, te fra Branku, zahvalio se Dalibor Košutić, ravnatelj valpovačke osnovne škole pri kojoj djeluje Glazbena škola Valpovo – Belišće, istaknuvši kako Glazbena škola u Belišću od samog svog osnutka ima odličnu suradnju sa župom Belišće.

„Najgore što se može dogoditi ovim CD-ima je da se ne slušaju, a to se sigurno neće dogoditi u Glazbenoj školi koja se kroz učenje instrumenata, pjevanje i orkestar trudi pružiti sveobuhvatno glazbeno obrazovanje svojim polaznicima“, poručio je ravnatelj Košutić, obećavši, a što je potvrdila i voditeljica Latinka Ruski, da će marljivo i često slušati darovana glazbena djela. Monika Đogaš